Здравейте, казвам се Боян на 28 години съм и страдам от депресия.. Смисъл такъв.. От много години я имам.. Никога не съм изпитвал удоволствие от живота, страдам от самота, не се харесвам, не се обичам, не харесвам целия безмислен живот който живея. Имало е много пъти в които съм се молил да не се събудя, имало е много пъти ей така от нищото да искам да се самонараня защото виждам че не успявам в нищо. Преди много години имах дълга връзка (5 годишна) от която не изпитвах никакво удоволствие от живота.. Ние бяхме в тайна връзка през цялото време, нямахме планове за бъдещето, криехме се постоянно, просто нямаше никакво развитие. Винаги връзките ми са били тайни ппц. На скоро имах връзка с перфектното момиче за което съм мечтал винаги. Тя ми сбъдна и най малката мечта. Бяхме много щастливи заедно, бяхме само 4 месеца заедно и за тези 4 месеца тя ме накара да изляза от тази дупка в която съм, даде ми ръка и беше несъзнателно човека който ме спаси. Ние планирахме сватба, грижехме се постоянно един за друг. Сигурно не се вярва, но наистина имах връзка която не беше скрита, имахме планове за в бъдеще, имах дете и тн. За пръв път аз бях себе си обаче щастлив. Но старите травми които бившата ми остави в съзнанието ( изневерява ше ми, ревнуваше ме от всичко) беше повод за много неща които направих спрямо жената на мечтите ми. Имаше момент в който аз не бях сигурен в себе си защото се самоизолирах и не исках да й споделя че това че имам проблем.
Та на темата.. Относно депресията ми...
Баща ми се самоуби когато бях на 8 и израстнах с 2ри баща който никога не е бил на моя страна и винаги съм му бил трън в очите. Винаги ми се е казвало колко не струвам, какъв боклук съм и че не ставам за нищо.
Няколко години по късно братовчедка ми се самоуби и всичко продължаваш да върви надолу, в училище съм бил винаги подритван и подминава, винаги съм бил аутсайдер. Дядо ми почина в ръцете ми. Губех всичко важно.
Всичката съвкупност от лоши неща, негативизъм, нежелание за нищо, конфликти.. Всичко ми е като един затворен кръг от който нямам изход.. Той се върти без да спре.
И в главата ми има човек "моето второ аз" който не иска да ме остави, той иска да ме унищожи, той не ми мисли доброто. И се боря с него от много години и всеки път когато нещо лошо стане той става все по силен.
Изпитвам желание да се самоуби, да се самонараня. Правил съм опити да се обеся, да се удоша. Имам и хазартна зависимост от която искам да се и лекувам и имам травма която се показва във връзките ми. Моля ви за помощ