Здравейте, Emotion!
Съжалявам, че с колегата не сте се чувствала ОК. Имайте предвид, че може да Ви се наложи да смените няколко психолога, докато намерите "Вашия". Препоръчвам Ви да направите още един опит, като внимателно разучите образованието и професионалния опит на специалиста. Важно е също така той да е работил с клиенти, които са имали сходен проблем като Вашия. Осъществете първоначален контакт с психолога по телефон/имейл (най-добре е по телефона), за да видите какво ще усетите - гласът, маниерът на общуване и начинът на комуникация показват важни неща за човека, с когото разговаряте, било то и от разстояние.
Разбирам как се чувствате. Приказката "Едно зло никога не идва само" като че ли е вярна и в подобни моменти е напълно ОК да не откривате смисъл в нищо, да вярвате, че "всичко е зле" и че това никога няма да се промени. Спокойно. Издишайте дълбоко и внимателно прочетете отговора ми.
Животът Ви ще се промени в положителна насока тогава, когато повярвате, че заслужавате да сте щастлива. Когато гледате в посока "ПРОМЯНА" на мисли, чувства, емоции. Сега се въртите в един омагьосан кръг, като фокусът е най-вече върху приятеля Ви и връзката Ви с него. Разбираемо е да сте по-изнервена тогава, когато го хващате в лъжа, самата Вие пишете, че не усещате сигурност никъде и в нищо. Попитайте защо го прави, споделете му пак, ако трябва, че това Ви наранява и че пълноценните взаимоотношения се базират на първо място на доверие. И на комуникация. Пишете, че с него отдавна не водите градивни разговори. Мисля си, че може би ще е ОК двамата да посетите семеен психотерапевт в някакъв момент, ако проблемите помежду Ви продължават. Какво ще кажете за това?
Продължавайте да полагате грижи за жената, която Ви е отгледала. Животът понякога поднася и по-тежки моменти, но аз вярвам, че те са изпитание за хората, защото всеки от нас носи сила в себе си, за която не подозира. Опитайте се да не изпадате в апатия, а да се грижите и за себе си, да правите нещата, които обичате и отново повтарям - да гледате в посока "ПРОМЯНА". Позицията на жертва никога не е успешна в живота.