Автор Тема: Самосаботаж  (Прочетена 1694 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Silvetta

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 2
  • Карма: +0/-0
  • Пол: Жена
    • Профил
Самосаботаж
« -: 4 април 2020 21:58:04, събота »
Здравейте,бих искала да помоля за помощ за следните неща,които ще изброя,защото вече от 4 месеца се опитвам да ги разбера и ги споделям с роднините си и приятели,но никой от тях нямат точен отговор и разбиране,защо точно искам тези неща и защо ги правя.Заради тези неща не мога да работя и има вероятност да остана на улицата.Искам да осведомя,че това съобщение не е някаква подигравка,а е сериозно.Моля ви се помогнете ми не ви лъжа или разигравам.
1.Не искам да си помогна на самата себе си  за проблемите,които имам.Не взимам никаква инициатива,а само с  подтикването на близки само.
2.Искам да стана проститутка и така да изкарвам пари.Причината защо точно е така не знам,но имах сънища за това и също така имах желание да действам над това.
3.Имам сексуално привличане към хора с пари и власт със самочувствие и искам да бъда използвана от тях.Това чувство не мога да го контролирам.
4.Има момче,което наистина ме обича,но аз искам да го използвам и манипулирам за да мога да придобия това което искам от него,но не действам върху това желание и самото момче знае за това.То каза,че ще е наред дори да не го обичам,но искрено иска да се оправя.
5.Не ми пука за хората,които ме обичат и искат да ми помогнат,но ме страх да ги изгубя.Не изпитвам жал,че ги наранявам.
6.Имам навика да си противореча.Например:Мразя се,но същото време се обичам.
7.Не мога да се свържа духовно с никой и нищо около мен.Повечето време съм мъртва от вътре и не ми пука за нищо.Духовна връзка само мога да направя единствено когато има някой с пари или със самочувствие.
8.Изгубила съм способността да запомням неща,били то важни или неща който харесвам.
9.Имам навика да отричам проблемите си публично като лъжа,че съм добре и не искам да се справя с тях или да ги преборя.
10.Oткъсвам се реалността,защото това е единствения ми начин да избягам от стреса на задълженията си.
11.Не мога да се свържа със самата себе си и се чувствам друг човек,се едно съм загубила старото себе си и никога не мога да се открия.
12.Изпитвам безнадежност,че мога някога да се оправя.
13.Мисли за самоубийство.
Надявам се наистина да намеря отговор на тези въпроси,защото наистина не мога да се справя с тях.

Неактивен mariya_koeva

  • ПСИХОЛОГ
  • Глобален модератор
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 767
  • Карма: +17/-0
  • Пол: Жена
  • Нека заедно намерим пътя към промяната!
    • Профил
    • https://psychologist-koeva.blogspot.com/
Re: Самосаботаж
« Отговор #1 -: 5 април 2020 20:23:34, неделя »
Здравейте, Silvetta!

Акцентите, които сте набелязала, са доста. Аз няма да се спирам на всеки поотделно, а ще се опитам да генерализирам това, което сте написала. За целта обаче ще трябва да ми отговорите и на някои въпроси, като в скоби съм поставила номера на написаното от Вас:

- Какви сънища сте имала? (т. 2)
- Какво значи "искрено иска да се оправя"? Кое да "оправите"? (т. 4)
- Как наранявате хората? По какъв начин? (т. 5)
- Имате ли проблем с паметта? Ако е така, посетила ли сте специалист и какво Ви е казал той? (т. осем)
- Отново Ви питам - кое да "оправите"? (т. 12)
- В кои ситуации мислите за самоубийство? (т. 13)

Иначе - откривам противоречие в написаното от Вас. Вие хем НЕ искате да си помогнете, хем губите надежда, че изобщо ще си помогнете. Кое от двете е? Аз не мога да се ангажирам с оценка дали сте повече материална личност, искаща пари по всякакъв начин, но от това, което чета, оставам с впечатление, че Вашите цели и интереси са свързани именно с това. Така ли е? Един съвет от мен - недейте да загърбвате истинските неща, духовните неща, както сама казвате. Парите не носят това щастие, което носи всеотдайната любов, духовното развитие, една прегръдка, една целувка. Аз мисля, че дълбоко в себе си сте наясно с всичко това, но причината за Вашите мисли в момента е някъде другаде. Казвате, че има момче, което Ви обича. Защо Ви е да го използвате? Относно т. 9 - ние, хората, рядко споделяме за мислите и чувствата си "публично", пред другите. Не навсякъде можем да разкажем за проблемите си, тревогите си, живота си. Така че, това е напълно нормално. Т. 10 - всеки човек има нужда понякога от refresh, да се "откъсне" от реалността. Той може да релаксира, слушайки музика, четейки книга, гледайки филм, медитирайки. Индивидуално е. И ОК е.

Мария Коева
психолог
Мария Коева
Психолог

mariyakoeva7@gmail.com
www.psychologist-koeva.blogspot.com

Неактивен Silvetta

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 2
  • Карма: +0/-0
  • Пол: Жена
    • Профил
Re: Самосаботаж
« Отговор #2 -: 6 април 2020 03:43:33, понеделник »
Здравейте,Мария.

Благодаря Ви много,че отговорихте на поста ми и искате да ми помогнете.Наистина съм благодарна за това.
* Какви сънища сте имала? (т. 2) - Имала съм сънища в които искам да съм проститутка и съм го харесвала,но никога не съм действала върху това желание да отида физически да го проституирам дори и в съня си.Също сънища,които искам да направя лоши неща.Например манипулация,изнудване на хората,които ме обичат.
* Какво значи "искрено иска да се оправя"? Кое да "оправите"? (т. 4) - Всеки ден се събуждах със сънища (и мисли да правя лоши неща) от които съм искала да съм проститутка (и действах върху това само веднъж като търся в интернет работа като проститутка.Това беше по времето когато нямах никакво самочувствие в себе си,че ще успея да се справя с трудностите си,но благодарение на него аз спрях да търся) или да използвам момчето,за да мога да придобия нещо от него без аз да се опитвам сама да го правя.Най - вероятно,защото ме мързи,но не съм сигурна напълно за това.Момчето предложи помощ каквато може и е до мен през цялото време (дори и сега),но аз не се оправям,а продължавам да съм така и се повтарят тези лоши мисли и сънища това отново и отново.Не искам повече да наранявам момчето и родителите си.
* Как наранявате хората? По какъв начин? (т. 5) - Това че не искам да си помогна сама на себе си и не правя нищо по въпроса накара близките ми да се откажат от мен за кратко време да ми помагат изобщо.Вероятно е така защото ме мързи да направя нещо по въпроса,но това не обяснява защо така внезапно имам такива лоши мисли.
*Имате ли проблем с паметта? Ако е така, посетила ли сте специалист и какво Ви е казал той? (т. осем) - Нямала съм възможността да посетя,заради самата себе си,която не искам да си помогна,заради корона вирус и заради родителите ми които не виждат смисъл да отивам тъй като според тях всичко това е защото нямам мотивация да се справя сама с това да взимам отговорност в живота си или да докажа че мога да се справям сама в живота.
* Отново Ви питам - кое да "оправите"? (т. 12) - Имам тенденцията да имам мисли и сънища,които ме карат да искам да правя лошото нещо в една ситуация.Например расизъм,грешки,които хората правят и заради това мисля че са тъпи (но като аз правя грешка също се обийдам),манипулация на хората,които ме обичат и да ги наранявам.Тези мисли и сънища дойдоха внезапно и случайно.Никога преди не съм имала такъв проблем и никога не съм искала такива неща през живота си.
* В кои ситуации мислите за самоубийство? (т. 13) - Когато наранявам момчето,което ме обича и родителите ми.Когато виждам,че съм повече проблем за хората около мен отколкото да съм полезна и добър човек.
* Вие хем НЕ искате да си помогнете, хем губите надежда, че изобщо ще си помогнете. Кое от двете е? - Мисля,че от двете по -малко,защото това чувство да не искам да си помогна го имам от самото начало,когато лошите сънищата и мислите започнаха и се мразя дълбоко заради болката която причинявам на хората и че съм се превърнала в такъв лош човек.Губя надежда,защото заради това чувство което имам да не си помогна и  защото не мисля,че някога ще мога да си помогна и оправя.
* Аз не мога да се ангажирам с оценка дали сте повече материална личност, искаща пари по всякакъв начин, но от това, което чета, оставам с впечатление, че Вашите цели и интереси са свързани именно с това. Така ли е? -  Не мога да ви дам точен отговор на този въпрос,защото не съм сигурна и ми трябва повече време да помисля над това (също е много късно в момента в които пиша съобщението),но мисля,че имам до някъде желание за материална принадлежност,за да мога да оцелея,защотоне съм сигурна,че щем мога сама да ги набавя,но не искам да придобия пари по всякакви начини.Не мисля,че това е основната ми цел в живота,защото не знам каква ми е целта в живота и не винаги съм имала това желание.Това желание е отскоро и през живота съм се стремяла към духовното и да съм добър човек.Извинявайте,ще помисля над това повече и ще ви дам отговор.

Имам тетрадка в която пиша как се чувствам и анализирам себе си.Стигнах до решението,че всичко това което правя е най - вероятно за да мога да мързелувам,но не съм сигурна в това и това не отговаря защо имам лоши мисли и сънища.Също така не мога да намеря точен отговор защо искам да съм доминирана  и да взимат контрол от хора с власт и пари.Защото ми е по - лесния начин в живота? или просто съм мазохист ? Също така открих наскоро,че имам и случайно сексуално привличане към различни хора дори те да не са богати или с власт,а просто по уверени в себе си.
Извинявайте много, ако съобщението ми отваря повече проблеми отколкото да отговаря на тях и това,че е толкова лошо написано,защото имам проблем да изразявам правилно емоциите и чувствата си.Наистина искам да реша тези проблеми и да се оправя психически въпреки,че имам това желание да не искам да го правя  и да спра да наранявам хората които ме обичат.

Неактивен mariya_koeva

  • ПСИХОЛОГ
  • Глобален модератор
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 767
  • Карма: +17/-0
  • Пол: Жена
  • Нека заедно намерим пътя към промяната!
    • Профил
    • https://psychologist-koeva.blogspot.com/
Re: Самосаботаж
« Отговор #3 -: 6 април 2020 20:35:43, понеделник »
Здравейте отново, Silvetta!

Разбирам, че преди не сте имала самочувствие и самоувереност в себе си. Не сте вярвала, че ще се справите с трудностите. Това може би е и причината, поради която са дошли проблемите. Сега как се чувствате? Вярвате ли във Вашите умения, придобила ли сте механизми за справяне в трудни ситуации? Липсата на самочувствие е предпоставка за създаване на проблеми в живота. Както е било при Вас например - може би не сте виждала чара си, коя наистина сте Вие, какво знаете, какво умеете. И е нормално всичко това в някакъв момент да Ви отведе в грешна посока - като мисълта за проституцията. Надявам се, че с времето сте разбрала, че пътят на платената любов не води до ОК неща.

Относно момчето - само той ли има чувства към Вас? Вие обичате ли го? Ако не го обичате, недейте да го лъжите и да му давате напразни надежди. Бъдете искрена с него и го оставете да поеме по пътя си. Зная, че Ви е помагал, но накрая той ще остане разочарован, ако не му отвърнете със същото.

На няколко места споменавате и мързела. Ако сте по-мързелива, нормално е това да оказва влияние и на мотивацията Ви. Но съгласете се, че това доникъде не води. От какво се интересувате, какво обичате да правите, кои са хобитата Ви? Във Вашата тетрадка си напишете дейностите, които Ви харесват и помислете няма ли да е добре да се фокусирате върху някои от тях? В какво имате талант? Музика, рисуване, спорт, писане, чужд език...? Усъвършенствайте себе си в полезна за Вас сфера и ще видите как ще се чувствате полезна и мотивирана.

Хубаво е, че имате тетрадка, в която описвате как се чувствате. Продължавайте да пишете! Нека това да е един Ваш отдушник, който ще Ви помага да се справите, когато сте тъжна, ядосана.

Друго, което ми направи впечатление, е, че често споменавате за лошите Ви мисли и сънища. Явно те са повтарящи се и със сигурност трябва да поработите върху този проблем. Но не онлайн, а в реално време и пространство, защото мисля, че ще е необходима доста работа. За съжаление аз не бих могла да Ви помогна особено много чрез форума. Затова моят съвет е да посетите психолог, с когото да имате сесии и да помогнете на себе си. Поемете отговорност и покажете, че обичате себе си и имате ресурса да се справите с проблемите. Сега е времето, недейте да отлагате! Покажете, че можете!

Успех!

Мария Коева
психолог
Мария Коева
Психолог

mariyakoeva7@gmail.com
www.psychologist-koeva.blogspot.com