Здравейте!
Работя в голям екип от хора.
Търся най-подходящ начин за разрешаване на следната ситуация:
Колеги, които не познавам и освен "здравей" друго не сме си казвали говорят зад гърба ми, че преследвам техен колега и се шегуват с него на тази тема и следят всяка моя стъпка. Всичко това идва от колега, който е и негов приятел от дълги години.
Той не се вързваше на тези приказки, докато на организацията за празнуването на неговия рожден ден в офиса не се получи една нелепа ситуация. От тогава и той започна да ме гледа на лошо. Да чака аз да си тръгна първа и след това и той.
Истината е, че наистина имам симпатии към него, имаме много общи теми на разговор и възгледи за процеса на работа. Той е от около 2-3 год. преди да постъпя аз на това работно място.
Не съм го преследвала, но имаше период от 1-2 седмици в които по случайност се засичахме много често в офиса. Поради появилите се приказки, дори съм се опитвала да избягвам срещи с него, но безуспешно.
Търся съвет относно това, как е най-добре да реагирам в случая, защото това ми пречи на общата работа с него, както и на комуникацията с други колеги.
Дали е добре да оставя нещата да се случват по течението?
Дали е добре да се изясня с колегата от който идва клюката или пък да разговарям с колегата с който сме замесени в нея?
Или пък има друг изход?
Благодаря за отделеното време и внимание!
Поздрави!