Здравейте! Адекватно обяснение никога не съм получавала или поне на мен ми е обегнало.
Ще Ви разкажа накратко за обясненията при последния случай.
Първият въпрос го зададох след като този мъж флиртува известно време с мен и се интересува от живота ми, но прекалено дълго не прекрачи границата на флирта.
Казах му, че поведението ме обърква и бих искала да знам какво мога да очаквам от него в личен план. Също, ако съм в грешка спрямо неговото отношение, може да ми каже.
Отговорът бе, че не знае за какво говоря, че вероятно има какво да изясним и че той не е съумял да се държи по-адекватно към мен като към жена.
Промяна никаква.
При следващия ми подобен въпрос отговорът беше, че аз съм виновна и съм си въобразила всичко. Той искал просто приятелство. Също ми бил изяснил нещата в самото начало (а дефакто няма нищо такова).
След време пак имахме такъв разговор. Той каза: "Наистина ли искаш да ти обяснявам всичко това? Няма да ти хареса, повярвай ми!"
Имахме и конфликтна ситуация след още време. При нея ми заяви, че съм ужасно гнусна, нахална и не може да ме гледа?! Каквото и да значи това.
Накрая се сдобрихме. Това, което последва е, че продължихме да контактуваме, но няма и помен от милото, заинтересовано и кавалерско отношение. Не спира контакта, но пази дистанция. На всичкото отгоре се държи адски неуважително. До онзи ден. Когато ми писна и му казах, че няма да търпя повече унижение в отговор на моето мило отношение.
Това, което ме притеснява е, че не ми се случва за първи път (а всеки път)и обяснение нямам. Тези хора не са безскрупулни чудовища по принцип, но след време започват да се държат точно така с мен. Започвам да смятам, че аз ги провокирам. Моля, посъветвайте ме къде е проблема и как да постъпвам.