Здравейте!
От доста време се чудя дали да пиша за проблема ми, намерих Ви съвсем случайно. Истината е, че проблемът не е само за любовта. За съжаление е някакъв кашоподобен микс и разбира се има и момиче в цялата картинка. Стигнах чак тук, защото никой не ме разбира, а и казват, че ги натоварвам (трудно споделям за проблемите си, но го правя, все пак са ми приятели, аз винаги съм им помагал).
Ще започна с това, че майка ми беше много болна, трябваше да помагам много докато съм и в гимназията. Беше ми много трудно, щеше да почине в ръцете ми. Както и да е, оперираха я успешно два пъти, засега всичко е наред. Възстановяването трае много дълго време, трае и в момента и аз продължавам да помагам всячески както на нея, така и на баща ми.
Завърших успешно средното и се записах в университет в желана специалност. Там се запознах и с това момиче. Бяхме си много близки,бяхме в една група и тя знаеше, че я харесвам, защото личеше от километри. Споделях си с нея за нещата от живота, бях малко по-щастлив и си помислих, че накрая нещата се оправят. За съжаление тези 4 години минаха доста бързо, решихме да кандидатстваме и магистратура. Кандидатствахме, приеха ни, но не записахме - нямах парите, както и тя. Тя работеше, но лъжеше родителите си за тази работа, докато е на някаква друга, аз не я подкрепях за тези неща (отделно нейните родители са старомодни и каквото кажат , това ставало ). Оставих нещата така, намерих временна работа. По този начин се подготвях за магистратурата и отделно давах пари на родителите си. През това време тя реши да ме блокира, без аз да знам нищо за нея. Реших да не я притеснявам по телефона, защото според родителите й съм кофти компания, без дори да са ме виждали или говорили. Аз я гледах много странно когато ми говореше тези неща, защото бях отличник и много помагах на всички в групата, най-вече на нея. И така докато съм блокиран баба ми почина, от работата не ми продължиха договора, записах магистратурата , която иначе двамата трябваше да записваме година преди това и я защитих.
След време я срещнах и ми каза, че е в чужбина, чистела там. Тук била за няколко дни за да се види с техните. Разбира се, аз бях шокиран от цялата тази история защото освен проблемите с момичето се карах и с нашите, че търся работа, но не ме наемат.
И това е историята общо взето, исках да си продължа обучението с нея, но всичко отиде по заеми и по сметки. Опитвам се да говоря с приятелите ми, не се получава споделянето защото ме слушат и накрая изцепват някаква глупост, която няма общо с темата. Не съм имал нормален разговор от доста дълго време. Търся работа от месец някъде, защото на последното място решиха в последният момент да ми кажат, че са намерили друг за моето място. И за момичето знам, че сега вече е в БГ, но ме е блокирала отвсякъде и се инати.
Единственото, което ми идва на ума е да си намеря някаква работа за да запълня времето, да давам пари на родителите си и да събера някакви пари за да си продължа образованието по-нагоре.
Истината е, че може би съм в някаква депресия, но не искам да се отказвам от нея и от желанието си да се развивам тук в страната си , близо до родителите ми. Дано не сте се отегчили от историята ми. Какво може да ме посъветвате?