Автор Тема: Защо Брюксел ни кани да работим до откат?  (Прочетена 1883 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Boyanova

  • ПСИХОЛОГ
  • Админ
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 1348
  • Карма: +8/-0
  • Пол: Жена
    • Профил
    • Форум за психология
Защо Брюксел ни кани да работим до откат?
« -: 19 декември 2017 10:06:00, вторник »
А освен да работим до откат с постоянно увеличаване на пенсионната възраст, може би докато не се върне т.нар. смърт на работното място без право на пенсия, ни кани и да приемаме повече мигранти. Причината за поканата е, защото нямало раждаемост в ЕС. В резултат, закономерно, работоспособното население намалява, с него и следват някои негативни тенденции, като например няма кой да издържа пенсионерите. Нищо, че те внасят пенсионни осигуровки уж по персонални партиди, от които после би трябвало да им се изплащат пенсиите.

И ето го брилянтното решение- ще работим до откат при постоянно увеличение на годините, нужни за пенсиониране и ще приемаме повече мигранти. Има ли и други, които да забелязват доста нередности в толкова любезната покана към европейските страни, дадена от Брюксел?

Нека да се върнем на самата същност на проблема. Няма раждаемост. Веднага изниква въпросът: по каква логика, вместо да се стимулира раждаемостта, се иска увеличаване на пенсионната възраст?

Отговорът, който ми хрумва, не е хубав. По жестоката логика, че на европейския едър бизнесмен Вайчо *(пояснението е в края на текста)му пречат майките с деца, защото те не работят, понеже си гледат децата. Точно затова в редица държави майчинството е за късо време, ако и да е в пъти по-добре платено от същото в България. Европейският Вайчо иска работничката си ако може да стане от родилната маса и да се върне на работата, защото това му носи пари. Добре, че го е страх да въведе такъв драстичен подход.

Но такова късо време, каквото се отпуска за майчинство, отказва жените да раждат. То и гледане на дете до 2 г. е малко като време, а ако срокът е още по-къс и вярвам, че няма родител, на който да не му е ясно за какво става въпрос и защо в иначе по-богати от нас държави, няма нужната раждаемост.

А у нас проблемът е в 340 лв майчинство за втората година. Това са пари, които се получават, срещу изискване майката да е имала 2 години осигуряване назад във времето, т.е. да е работила. Освен това факт е, че пари за майчинство и общо заболяване се удържат от всеки работещ български гражданин- и от мъжете, а не само от жените. Няма прозрачност в България какво се случва и къде потъват парите, събрани от осигуровки по това перо. Но очевидно не е при майките с деца.

Нека направя една бърза сметка. Прагът на бедността в България е определен от горе на 326 лв (закръглено).  С 340 лв трябва да живее една майка и едно бебе. Значи делим 340 лв на 2. Това прави по 170 лв на майката и 170 лв на бебето. Колко под прага на бедността е това и защо майки с бебета са обречени от държавата на подобна мизерия? Някои ще кажат- ами то бащата, роднините и прочие, да ги гледат. Това не винаги е възможно (напуснал баща, починал, прочие неблагоприятни събития от типа безработица и други). И всъщност е неправилно майката да не може да си гледа бебето с парите от майчинството. Защото се събират едни суми от осигуровки, които би трябвало да гарантират издръжката на майката и на нейното бебе (или бебета- ако са близнаци и т.н.), а накрая се оказва, че като е за плащане и всички работещи плащаме, а като е за даване на майчинство на онези жени, които са работили две години и са внасяли своя дял от осигуровките- за тези именно жени остава подигравката да живеят под прага на бедността с нещо като подаяния от държавата (на такава сума не мога да сложа наименованието майчинство с чисто сърце).

И тъй... Майките всячески са притискани да се отказват от това да раждат деца. С изключение на онези, на които им е все тая за децата им и раждат по много, като от първото до последното са неглижирани и израстват с предварително ограбено бъдеще и предизвестено битие на просяци и/или престъпници.

Населението застарява, но от Брюксел и не само от Брюксел, едрите бизнесмени Вайчовци изглежда са му хванали цаката как да си решат проблема. Не с мерки за подпомагане на раждаемостта. Би било твърде скъпо за тях и за техния бизнес.

Те имат опит с работници от по-бедните европейски държави. Хора, които срещу малко пари на фона на притежанията на Вайчовците, са склонни да работят по много, дори са склонни незаконно да работят по 12-14 часа. До откат. Това са хора, притиснати икономически в собствените си държави, вероятно по вина на аналогични на онези Вайчовци, които се оказа, че ни пробутват да купуваме техни храни на по-ниско качество, но на двойни цени. А ето ги мигрантите- при тях някой е спретнал война. Не, официално не са Вайчовците. Да не си помисли някой друго. Тези хора, бягащи от войната, умишлено са допускани да влязат в европейските държави без документи.

Без документи може ли да се започне легална работа? Не. Но мигрантите трябва да се хранят, за да оцеляват. Значи ще са съгласни да работят на черно на европейските Вайчовци при мизерни условия, по много часове на ден, срещу малко пари. Другото дето уж се прави за мигрантите, то е да се замажат очите на онези от Европа, които не са Вайчовци.

Заедно с мигрантите, които се очаква от Вайчовците да работят и те до откат, в Европа се внесе и тероризъм. Разбира се, европейският Вайчо не е глупав. Той е бил наясно, че ще се внесе и тероризъм. Но в името на своята печалба е готов на такова действие. Прави го с мисълта, че на чужд гръб и сто тояги са малко.

Затова хора, гответе се да работите до откат, без право на пенсиониране и да приемате повече мигранти. На европейските Вайчовци и на българските им колеги, не им трябва раждаемост и ако изобщо се вземат някакви мерки в тази насока, то те ще са популизъм, който няма да доведе до решаване на проблема. За съжаление.

Автор: Людмила Боянова

* Вайчо - измислен от мен литературен герой, пародия на бизнесмен.

Неактивен Boyanova

  • ПСИХОЛОГ
  • Админ
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 1348
  • Карма: +8/-0
  • Пол: Жена
    • Профил
    • Форум за психология
Re: Защо Брюксел ни кани да работим до откат?
« Отговор #1 -: 19 декември 2017 10:08:22, вторник »
Мнение, преместено от блога. Автор: Unknown

"Най-накрая поне още един човек е загрял, че кризата с емигрантите е защото на белите европейци не им достигат роби!!! Терористичните актове са, за да могат да си пробутат законите за затягане на контрола над обикновения човек. Всички са прекалено заслепени от страха си и от расизма си, за да погледнат обективно на случващото се."