Автор Тема: Какви идеи за стартъп на бизнес да се ползват  (Прочетена 112 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Boyanova

 • ПСИХОЛОГ
 • Админ
 • Sr. Member
 • *****
 • Публикации: 432
 • Карма: +5/-0
 • Пол: Жена
  • Профил
  • Форум за психология
Какви идеи за стартъп на бизнес да се ползват
« -: 19 декември 2017 09:51:10, вторник »
Много хора имат желание да започнат бизнес, но нямат идея. Има два начина човек да се сдобие с идея за бизнес.

Мързеливият начин- това е чуждата идея за бизнес. В интернет- и нямам предвид само сайтове на български- прелива от чужди идеи за бизнес. Някои от тези идеи вървят с подробни бизнес планове. Не го препоръчвам. Идеята е сърцето на един бизнес. Без идея- няма бизнес.

Измисли си сам - е вторият начин. Той е за предпочитане. При това съвсем не е необходимо идеята за бизнес да включва предварителната подготовка на огромна сума пари. Ето няколко свежи идеи за бизнес от нулата, които са донесли на измислилите ги приходи в милиони.

1. Байрон Риз през 2001 г. измислил брилянтна идея да регистрира електронна поща на Санта Клаус и да отговаря на писмата на децата срещу скромната сума от 10 $. Това го направило милионер.

2. Не по-малко елегантна идея e реализирана от фирма PickyDomains през 2007г. - всичко, което се прави е, да се измислят оригинални и лесно запомнящи се домейн имена. Приходите са шест-цифрена сума.

3. През 1986г. Дейвид Маркс, работник на голф игрище, забелязал как едни гъски- към около 600 на брой- постоянно се пречкат. И му хрумнала следната идея - срещу заплащане да прати кучето си да разреши този проблем, като ги разпъди. В последствие доразвил идеята си- има фирма  Geese Police- с над 30 кучета и доход от 2 милиона годишно.

4. Скот Стилинджър пък през 1987г. измисля за детето си топка от завързани заедно гумени ленти. Основава OddzOn Products Inc и започва да я продава. Печели милиони от това.

5. През 1997г. пък Джейсън Уелс измисля топки за антена. Това го превръща в мултимилионер.

Разбира се, не е необходимо идеята за бизнес да е чак толкова необикновена, достатъчно е да е собствена. Лесен начин за достигане до идея за най-подходящия бизнес, с който да се започне, е намирането на отговор на въпроса- "какво мога да правя наистина добре, което да интересува другите и те биха ми платили?"

Автор: Людмила Боянова