Автор Тема: Силата на мислите  (Прочетена 2447 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Boyanova

  • ПСИХОЛОГ
  • Админ
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 1348
  • Карма: +8/-0
  • Пол: Жена
    • Профил
    • Форум за психология
Силата на мислите
« -: 19 септември 2017 18:50:25, вторник »
Отначало ние виждаме мислен образ, а след това го въплъщаваме в живота. Вие си помислихте за неудача? Значи именно това ще осъществите.

Когато човек си мисли „аз не мога”, той и нищо няма да направи. А ако човек си мисли „аз искам и аз мога” – той действително всичко може и прави. Заради начина на мислене. След мисленето следва действие. Когато ние настойчиво мислим за нещо, мисленият образ преминава в действие и се реализира.

Мислейки няколко пъти „аз мога и аз искам”, ние се ободряваме, ставаме по-силни, гърбът ни се изправя, а настроението ни се подобрява. Това е и действието на силата на мислите.

В мислите се проявява нашето „Аз”. Ние представляваме продукти на собственото духовно творчество.

Начинът на мисленето се проявява и в характера, и във външността, и в начина на действието. Т.е. човек, който е храбър мислено, ще прояви храброст и на дела. Ако сменяме заниманията си, то и характера, и външността се изменят. Новото занятие донася нови мисли, които се осъществяват чрез действия.

Мислите привличат към себе си подобни: хубавите мисли привличат още хубави, а унилите привличат унили. Това е действието на силата на привличането на мислите.
Нашите мисли привличат подобни чужди и по този начин увеличават своя запас. Появяващият се страх ще привлече целия страх от окръжаващия ни свят. Колкото по-настойчиво „излъчваме” страх, толкова по-голям ще бъде притокът на боязливи мисли. Но ако си помислим: „Аз съм силен, всички мога да изплаша” и всякакви смели мисли ще се насочат към нас, правейки ни силни.

Мисълта може да бъде силна и слаба. Силната по-бързо ще изпълни желанието, отколкото слабата и неуверената, но ако се пращат няколко слабички мисли една след друга, то тяхната съвместна сила ще бъде в пъти повече.

Но най-важното е, че ние можем да развиваме тази сила. Силата, която проявява нашето „Аз”, ще ни помогне да станем хора с високи личностни качества, влиятелни хора, преуспяващи, справящи се с живота!

Превод от руския vozdeistvie.ucoz.ru: психолог Людмила Боянова