Автор Тема: Разделени? (на къде?)  (Прочетена 1578 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен mine

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 1
  • Карма: +0/-0
    • Профил
Разделени? (на къде?)
« -: 29 септември 2017 10:25:21, петък »
Здравейте!

От много време един проблем не ми дава мира, та най-накрая реших да потърся помощ! Въпросът е, че преди повече от година се разделих с приятеля ми, но продължаваме да се виждаме. 

Както казах разделихме се преди повече от година. Бяхме заедно 2. Докато бяхме заедно той даваше всичко за мен, смея да твърдя, че той беше причината да сме заедно толкова дълго. Аз сякаш не го оценях достатъчно. Постепенно започнаха кавги, той започна да излиза постоянно с негови приятелки ( и да интимничи с тях пред мен) , а тъй като аз съм си от ревнивите, опитвах се но не можех да се държа напълно. И така тези негови приятелки започнаха да му говорят разни неща, че се караме и че не сме един за друг и според мен те му повлияха да вземе решение да се разделим. Тогава той ми каза, че сме несъвместими характери и няма смисъл. Аз го приех много тежко. Отслабнах, сънувах го всяка вечер (и продължавам да го сънувам почти всяка нощ). Никога не бях мислила, че човека който даваше всичко за мен ме оставя.

Разделихме се и не се бяхме виждали около месец. После запонаха "мъките". Започнахме да се виждаме. Постепенно срещите ни прераснаха и в нещо повече. Виждахме се и продължаваме да се виждаме доста често, споделяме си, той продължава да прави всякакви чудеса за мен, и според мен си личи доста, че още ме обича, абе почти всико е както преди освен факта, че не се чуваме всеки ден и че никой не знае (тоест знаят, че поддържаме някаква връзка, но не такава). Когато съм говорила с него за събиране той винаги ми е казвал същото, че не сме един за друг, че сме ужасна комбинация и така. След този разговор обикновено има охладняване на отношенията и после пак затопляне. Междувременно той си излиза и нон стоп с неговите "приятелки". А и преди няколко месеца ми сервира, че е излизал 2 пъти с някакво момиче, но преценил, че не е за него и че той не искал да се занимава с жени сега. И се чудя, не му ли е така най-удобно излиза си с който си иска, а в същото време има и мен?! Ще ми се да можех да разбера какво се случва в главата му...

Та всищност проблема ми е, че не знам как да постъпя. Усещам, че си пречим и че докато сме в това положение нищо няма да се промени. Въпросът е, че мен ме е страх да повдигна темата за събиране отново, защото предполагам до къде ще доведе. Бях си казала, че ще оставя нещата така докато се появи друг, но усещам как аз не вярвам, че това може да се случи, а и сякаш една частица от мен не иска да се разделя с бившия ми. Искам да имам нов приятел и всичко вече да е в историята, но при мисълта, че този човек вече няма да е в живота ми, сякаш изпитвам някакъв ужас. А когато си помисля да съм с него и да му кажа как се чувствам сякаш нещо отвътре ме спира и не ми дава да говоря, сякаш знам, че няма смисъл, че нищо няма да е същото и че само ще страдам.
 
Благодаря , че прочетохте историята ми. Наистина съм страшно объркана. Моля Ви помогнете ми  :)

Неактивен mariya_koeva

  • ПСИХОЛОГ
  • Глобален модератор
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 767
  • Карма: +17/-0
  • Пол: Жена
  • Нека заедно намерим пътя към промяната!
    • Профил
    • https://psychologist-koeva.blogspot.com/
Re: Разделени? (на къде?)
« Отговор #1 -: 29 септември 2017 10:26:06, петък »
Здравейте, mine!

Смея да твърдя, че нещата, които сте описала, ги осъзнавате много добре, но единствената причина, поради която продължавате да поддържате отношения с това момче, е, че, както сама казахте, искате той да е в живота Ви. Дали ще Ви изневерява, или не - като че ли не е такъв голям проблем. Важно е да е там. Права сте, че ситуацията му е "удобна", защото черпи ресурси от много момичета. Включително и от Вас. Погледнете - "мен ме е страх да повдигна темата за събиране отново, защото предполагам до къде ще доведе." Вътрешно знаете, че с това момче няма как да се получи и по-скоро действате мазохистично - само и само да го виждате, наранявате себе си. "...сякаш една частица от мен не иска да се разделя с бившия ми." - още едно доказателство. "...при мисълта, че този човек вече няма да е в живота ми, сякаш изпитвам някакъв ужас." - трето доказателство. И все пак осъзнавате, че тези взаимоотношения не са истински и няма как да бъдат такива - "знам, че няма смисъл, че нищо няма да е същото и че само ще страдам. "

Съветът ми е да действате като голям човек - все пак сте на 23 години.  :)  Да систематизирате плюсовете и минусите, които Ви дават тези взаимоотношения в момента (не бих могла да ги нарека "връзка", защото това понятие изключва всякакви забежки и използване на човека). Да, разбирам, страх Ви е от болката, от самотата, от липсата на това момче. Нормално е, след като продължавате да имате чувства към него. Но се надявам, че ще успеете да се доверите на разума си и ще дадете честен отговор на себе си какво реално Ви дава всичко това с него в момента.

Мария Коева
психолог
Мария Коева
Психолог

mariyakoeva7@gmail.com
www.psychologist-koeva.blogspot.com