Автор Тема: Депресия или самота?  (Прочетена 1671 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен devilish

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 1
  • Карма: +0/-0
    • Профил
Депресия или самота?
« -: 29 септември 2017 07:42:59, петък »
Здравейте!

Не знам от къде да започна :-[ . На 25 години съм. Имам хубава работа и харесвам с какво се занимавам, като се изключи голямото натоварване, с което трябва да се справям за да се задържам на нивото, което постигнах... и до тук с хубавите работи..

Самотница съм от близо 5 години. Последно съм била с мъж преди година и половина някъде от еднократна пиянска авантюра...Не е да кажа, че съм 100 кила и да не мога да се гледам в огледалото. Може би хващам окото поне малко, но претърпях известни разочарования в любовта и станах безчувствена. Когато излизам, излизам с близки приятели, които са все двойки пред женитба - чувствам се спокойна в тяхна компания. Изпитвам страх от запознаване с нови хора - не знам как, особено с хора, които нямат допирни точки с мен. Мога да говоря с хората само по ограничените си интереси - програмиране (програмист съм) и фотография - и при това само с хора, които са очевидно по-общителни от мен и са водещите в разговора. Затворена съм и за това стигнах до живееща сама с 2 котки "стара мома" и с проблеми с общуването.

Боли ме от това, но не знам какво да направя за да го променя и да остана в комфортната си зона, разбира се .... Опитах целево да се записвам по курсове в интересите ми и дори опитах така наречените групови срещи, но нищо не постигам и се обезверявам все повече.

Боли от самотата и не виждам особен смисъл от постиженията си в работата като с всяка година се чувствам все по-изтощена... Работохолик съм.. но какво друго ми остава...

Обичам да казвам "едното за сметка на другото..." , но в някои моменти не виждам смисъл и в това едно нещо.
Със сигурност са ми глупави проблемите - в крайна сметка сама си го направих - не излизам с различни хора, взех си 2 котки, така че да направя изборът ми граничещ с невъзможното.... в крайна сметка ... имам си работата...но какво от това.
 
Моля за помощ, но нзн как да формулирам еднозначно проблемът си...

Неактивен slance20

  • ПСИХОЛОГ
  • Newbie
  • *
  • Публикации: 12
  • Карма: +1/-0
    • Профил
Re: Депресия или самота?
« Отговор #1 -: 29 септември 2017 07:43:42, петък »
Здравейте, devilish!

Да се представя накратко първо: казвам се Нели и работя като психолог в агенция за запознанства. Често съм разговаряла с хора, които споделят за усещанията, които описвате и Вие. Не ми стана ясно дали сте била друга преди и в последствие (след разочарованията, които споменавате) сте се променила - започнала сте да изпитвате страх от запознанства с нови хора, общуване и т.н. Или винаги сте изпитвала затруднения при общуване? Има хора, които се чувстват добре така. Нямат потребност да завързват много нови контакти, това за тях е т.нар. "комфортна зона". Вие споделяте, че Ви боли от това и говорите за потребност от промяна. Всички ние имаме нужда от поне един човек до себе си обаче, от половинка в живота си. Така сме устроени хората - не всички изпитваме потребност от много близки и познати, но всеки от нас има етап от живота си, в който изпитва силна потребност от човек, с когото да продължи заедно напред. Вероятно усещането Ви е за "безчувственост", но реално подобно състояние няма как да усетите. Щом усещате НЕЩО, значи изпитвате определени чувства. Казвате, че боли от самотата - това също е чувство. Относно Вашата работа - поздравления, малко хора работят такова нещо, което им доставя удоволствие! И да - права сте, че не бива животът да бъде само работа. Повечето клиенти на агенцията ни са успели в професионалния и са занемарили личния си живот. Напоследък се забелязва подобна тенденция при много хора - красиви, интелигентни, успели, дори общителни, но сами... и самотни. Това се случва, защото в днешно време животът изисква прекалено много неща от нас - да бъдем на високо ниво в работата си, да го задържим след това, да бъдем винаги силни и справящи се, да намираме време и да излизаме, да създаваме социални контакти, да бъдем интересни за околните, да създадем семейство, да се грижим за него след това... и какво ли още не. Обикновено когато се спрем и се огледаме - все нещо "не е точно такова каквото сме го искали". Хубаво е да си даваме сметка за това. Хубаво е да осъзнаваме, че имаме нужда от промяна и да я търсим. Добре е да потърсим помощ, когато не успяваме да се справим сами.
Предлагам няколко варианта на действие:
1. Да направите опит отново да формулирате кое е нещото, върху което бихте искала да работите. Когато Вие сте по-конкретна в исканията си, аз също бих могла да бъда по-конкретна в насоките си. Можем да опитаме това тук - във форума...
2. Можете да се възползвате от индивидуална консултация (наживо), след като си запазите предварително час. В агенцията ни сме екип от психолози, които работим приоритетно с консултации, които се отнасят до общуването с противоположния пол. На базата на дългогодишния ни опит в интимните отношения, ние сме установили кои практики са добри и кои не при търсенето и общуването с противоположния пол. Записването може да осъществите на координатите, посочено в сайта на агенцията: http://www.gara42.com/
3. Можем да Ви съдействаме при намирането именно на Вашата половинка и ако имате желание да се запишете в агенцията за запознанства.

Надявам се, че съм била полезна поне с информация на този етап.
Поздрави!
Анелиа Дудина

Неактивен iti

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 8
  • Карма: +0/-0
    • Профил
Re: Депресия или самота?
« Отговор #2 -: 2 януари 2018 11:54:57, вторник »
Здравей,

Аз също се занимавам с програмиране и фотография. Като теб съм разочарован от доста неуспехи в общуването (особено) с другия пол. И мен ме избива в работохолизъм. Ако искаш можем да си пишем, нито целя нещо, нито предлагам. Просто виждам, че поне може да имаме общи теми, което за мен е рядкост...