Тя каза че това изследване което сме правили в София за слуха БЕРА е с 100% резултат,и проблема при детето е с забавяне в развитието (вследствие от раждането)и се надява всичко да се оправи.
Учудена съм. В смисъл как невроложката твърди такова нещо за забавяне в развитието, без да издаде официален документ? Работила съм с деца със СОП- родителите им идват с епикризи, с експертни решения и други медицински документи според зависи от заболяването.
Аргументирала ли се е невроложката в твърденията си на база някакви изследвания или това е работна хипотеза? Искайте да издаде медицински документ за твърденията си. Нека да не са висящи във въздуха казани думи, ако такъв е случаят.
Ако невроложката не се е аргументирала и това е работна хипотеза, защо изписва лекарства? Лекарства се изписват само след поставена диагноза. А диагноза се поставя на база на изследвания. Не за друго, но ако сте прочела листовката на невробекса, то там пише и следното:
"ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Както всички лекарства, Невробекс може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Невробекс се понася добре от пациентите по принцип. В редки наблюдават повишена склонност към изпотяване, сърцебиене, треска). Възможно е в единични случаи поява на алергични реакцни, обрив, задух, анафилактичен шок.
Има съобщения за тежко увреждане на сетивните нерви при пациенти, получаващи високи дози витамин В6 в продължение на 2 до 40 месеца. Такова увреждане може да се наблюдава и при продължително приемане и на по-ниски дози. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежерлани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармaцевт."
Притеснението ми е да не се получи поради неуточнена диагноза в комплект с прием на лекарства, нещо непредвидено. Все пак става въпрос за малко дете.
Какъв е случаят с поставянето на диагнозата?