Автор Тема: ПОМОЩ (Увереност, самочувствие и любов)  (Прочетена 1274 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен faith1

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 1
  • Карма: +0/-0
    • Профил
ПОМОЩ (Увереност, самочувствие и любов)
« -: 22 септември 2017 06:55:53, петък »
Здравей,

Най- напред искам да благодаря, че правите това за всички нас , които се нуждаем.

Ще започна от самото начало, аз съм на 15 години, много си падам по едно момче, много съм влюбена и заради това постоянно съм много тъжна и на никой не обръщам внимание. До сега винаги съм получавала каквото си искам, но някак си загубих увереност и самочувствие, проблемът още е че той е по голям и ме е страх да не ем отхвърли, не е голяма разликата, 3 години е, но все пак... Запознахме се в училище, миналата година и от тогава съм много хлътнала, пишех си с него, досаждах му едва ли не...и той ми отговаряше, щяхме да излезнем, но аз се уплаших тоест някак си се притесних как ще се държа и ...просто предложих друг път и така всеки ден се виждаме в училище, почти не разговарям с него , именно защото ме е страх да не ме отхвърли и да не ме мисли за малка пикла, която му върви по гайдата. Та въпроса ми е ..какво да правя? как да се държа? как да го заговоря или спра? как да направя така че да не изглеждам като малка влюбена пикла..:(?Съжалявам че ви притеснявам с това наистина, но просто няма кой да ми помогне... също така..как да си възвърна самочувствието и увереноста в себе си, защото когато бях уверена абсолютно всичко ставаше , Благодаря !

Неактивен mariya_koeva

  • ПСИХОЛОГ
  • Глобален модератор
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 767
  • Карма: +17/-0
  • Пол: Жена
  • Нека заедно намерим пътя към промяната!
    • Профил
    • https://psychologist-koeva.blogspot.com/
Re: ПОМОЩ (Увереност, самочувствие и любов)
« Отговор #1 -: 22 септември 2017 06:56:52, петък »
Здравей, faith1!

След като с момчето сте в едно училище и се познавате, съвсем спокойно можеш да го поздравяваш, когато го виждаш, да се опиташ да завържеш някакъв разговор. Това са естествени неща - комуникация - и няма нищо страшно! Не разбрах дали продължавате да си пишете, или не? Ако си пишете, защо не поемеш ти инициативата този път и да го поканиш да излезете така, както той е направил преди? От какво те е страх? От разочарование? От провал? От това, че няма да знаеш как да се държиш, когато сте двамата? Казваш си: "Просто отивам да си поприказваме, да си изкараме забавно и да ни е приятно в една компания" и не таиш някакви очаквания за развоя на събитията. А пък, каквото е писано да стане, ще стане. Може пък искрата между вас да си проличи. Но всичко това няма как да го знаеш, преди да се опиташ да развиеш отношенията си с него в реалността, а не единствено във виртуалното пространство.

Що се отнася до отхвърлянето - ти си на 15 години и целия живот е пред теб .Тепърва ще срещаш толкова момчета, а това, от своя страна пък, ще те накара да си промениш и светогледа както за тях, така и за интимните връзки. Например - ако едно момче се държи грубо, не означава, че всички момчета са такива. Но това няма как да се разбере, преди да попаднеш на такива, които са дружелюбни, мили и отзивчиви. Ето тогава например ще можеш да разпознаваш различния тип поведение и няма да правиш глобални изводи. Затова, дори и да не се получат нещата с това момче, тепърва ще имаш още много възможности и перспективи за връзка.

Ти самата трябва да се развиваш като личност - да притежаваш различни умения, знания, да трупаш опит. Всичко това ще ти помогне да се чувстваш по-добре, да харесаш себе си и да се чувстваш активна и полезна. Хубаво е да спортуваш и да се включиш в някаква група - танци, рисуване, курс по език например. Разшири кръга и се съсредоточи върху себе си, виждайки кои са твоите силни страни, с какво можеш да се гордееш, в кои аспекти можеш да се развиваш и когато поработиш над себе си, ще бъдеш по-смела и по-самоуверена.

Мария Коева
психолог

Мария Коева
Психолог

mariyakoeva7@gmail.com
www.psychologist-koeva.blogspot.com