Здравейте!
Аз съм майка на 2 деца.
Имам проблем с една комшийка .
Жената е видимо по-голяма от мен (макар и със сравнително малко дете),изглежда добре обезпечена (дрехите,играчките на детето),нищо не работеща.
Имам чувството ,че тази комшийка ме изпива психически.....И това фактически без да имам някакви преки контакти с нея.....
Преди 2 -3 години имахме конфликт по повод моето дете (което е СОП,на 5 г.) ,което взимаше играчките на дъщеря й ,зарязани по площадката ,и дъщеря й ,която беше готова буквално да го утрепе,задето й ги взима.
В конфликта тя нарече детето душевноболен (с което разбира се,ме засегна дълбоко) и ....оттогава нито си говорим,нито имаме някакви контакти.....
Това беше предговор....
Откакто стана този конфликт,тази жена не спира да ме тормози .... Колкото и да се опитвах да я игнорирам ,осъзнавам,че не успявам и че ми влияе страхотно силно и лошо.....До такава степен,че като я видя на площадката ми се свива стомахът и ми прилошава....
А тя.....Като ме види,винаги ми се втренчва и ме разглежда най-безсрамно .....Като я подминавам,чак си извива врата да ме проследи. Ако не е сама ,а с някоя събеседничка ,непременно започва да ме коментира и да ме критикува(мен или моите деца) така че аз я чувам!
Интересното е,че другите майки с които иначе се виждаме и си бъбрим по разходките,когато са на една пейка с нея,не смеят да ме погледнат или да ме поздравят .
Вчера излизам да прибирам от градината по-голямото дете (въпросното хайнийд) ,като нося и по-малкото в слинг . (Така се улеснявам,защото мога по-бързо да реагирам,ако по-голямото го прихване нещо по пътя,поне съм сигурна,че по-малкото е залепено за мен). Изведнъж въпросната излиза иззад ъгъла с 2 общи познати ,и трите ме подминават без поздрав или нещо,и само чувам коментара й на висок глас ,че слинговете са създадени за кърмене,не за носене,а пък тая (аз тоест) защо е решила да го употребява така , после и другите казват по нещо (тях не ги чувам) и трите започват да се смеят.....
Дълбаех се психологически,защо така ми влияе тази жена. Какво ли,кого ли проектирам евентуално в нея? Дали не отигравам някаква минала болка ... Не мога и не мога да изчисля....
Вчера отново усетих,колко разрушително ми действа. Защото след случката цял ден,като се присетех за нея,започвах да ставам супер нервна и да повишавам тон на домашните.
Просто имам чувството,че ми изпива енергията ,че ме замърсява по някакъв начин....
Как бих могла да го преодолея? Да се оградя ?Да се предпазя ? Да се издигна ?
Ясно е,че нея не мога да я променя или да я изхвърля от пространството си.
Какво да направя със себе си?
Предварително благодаря за отделеното време и внимание .