Автор Тема: НЛП- Освобождаване от нанесени оскърбления  (Прочетена 1756 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Boyanova

  • ПСИХОЛОГ
  • Админ
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 1349
  • Карма: +8/-0
  • Пол: Жена
    • Профил
    • Форум за психология
НЛП- Освобождаване от нанесени оскърбления
« -: 20 септември 2017 12:03:31, сряда »
Описаният по-долу процес ви дава възможност бързо да преодолеете многочислени преживявания, предизвикани оскърбления или други травми.
Първи етап. Подготовка. Изберете три неприятни преживявания от вашето минало и преминете на процес към бързо освобождаване от страха. Това ще ви помогне да създадете основата на каквото предстои да се прави на третия етап (вижте "Основни принципи на бързото избавяне от страх).

Повечето хора с лекота изпълняват всички последващи етапи, ако затворят очи, отпуснат се и влязат в състояние на медитация.

Втори етап. Сортиране на спомените. Помолете своето несъзнавано да отдели вашите минали приятни преживявания от неприятните.

Трети етап. Прекодиране на вашите минали неприятни преживявания.
Помолете вашето несъзнавано да се възползва от средството за избавление от страха и да направи вашите минали неприятни преживявания много малки, малко ярки и много отдалечени. Вашето несъзнавано може да направи така, че да ви даде визуална перспектива да се видите като действащо лице във всичките тези преживявания, вместо те да бъдат наблюдавани от вашата първоначална гледна точка.

Строете всичките си минали преживявания по ред и изберете най-неприятните сред тях.

Върнете се към вашето минало, а след това бързо, в обратно направление, преминете през всички тези неприятни преживявания, стараейки се напълно да се отървете от тях. Върнете се в настоящето.

Четвърти етап. Съединяване с приятните минали преживявания.
Помолете вашето несъзнавано да прекодира всички подобни преживявания, като ги направи ярки и големи. Постарайте се да не ги наблюдавате отстрани, а да влезете в тях, за да ги усетите изцяло.

Подредете всички свои минали преживявания по ред и изберете този път само приятните. Понесете се над своите минали преживявания, пренасяйки себе си към момента на зачатието. След това бързо се пренесете през всички свои приятни преживявания напред към настоящето, усещайки здрава връзка с всяко от тях.

Пети етап. Пренасяне на знанията в настоящето.

Пренесете настоящият способ на възприемане на приятните и неприятните събития във вашето настояще.

Шести етап. Прекодиране на бъдещето. Пренесете настоящият способ за възприемане на приятни и неприятни събития в бъдещето.

И така, вие вече познавате процеса. Сега вече можете да внедрявате този способ за преработка на преживяванията във вашия живот.

Текстът е взет от книгата на К. и С. Андpеас "Сеpдце pазyма" Hовосибиpск 1995г.