Здравейте отново, xena!
Радвам се, че сте била готова да помогнете на приятелките си, но това не означава, че сте склонна да понасяте евентуалните последици от развоя на събитията. ОК, работодателите не са били достатъчно коректни и очевидно не са спазили определените срокове за отговор, но не сте длъжни да носите какъвто и да е товар от подобно естество на плещите си. Вие сте направила това, което е зависело от Вас. Оттам нататък Вашите приятелки са длъжни да поддържат контакт с тях и да решат дали са съгласни с условията.
Дори и да сте писали от името на работодателите, вярвам, че сте била изплашена от развоя на събитията и че не сте го направила с умишлена цел. Доколкото разбирам, това не е оказало негативно влияние върху приятелките Ви.
Не можах да разбера защо любимият човек не иска да Ви прости. Той бил ли е "замесен" в тази ситуация или не? Моето мнение е, че не сте направила нищо греховно и че всъщност няма нужда от прошка. Не знам как се държи той, но е хубаво да прегледате приоритетите си. Ако не Ви кара да се чувствате добре и недостатъчно щастлива, може би е хубаво да проведете един сериозен разговор и да му споделите как се чувствате. Вярвам, че заболяването допълнително Ви натоварва, и мисля, че нямате нужда от излишни негативни емоции в момента.
Добре е да посетите психолог, с когото да поговорите на четири очи. Реалната комуникация ще ви помогне да подобрите емоционалното си състояние и да си отговорите на въпросите, които Ви тежат. Разбира се, може да се обърнете и към мен, ако мислите, че има какво да добавите, но е необходимо да предприемете мерки, за да се почувствате по-добре.
Пожелавам Ви благополучие и много сила!
Мария Коева
психолог