Здравейте! Много ми е тежко и не знам от къде да започна. С моят приятел сме заедно от 8 години и сгодени от пет. Преди две години и половина той замина в чужбина, а аз останах в България. Пробвах се и аз да живея там, но психически не издържах и се върнах. Винаги когато имахме възможност се виждахме. Винаги съм била ревнива, затова го проверявах тайно в социалните мрежи с кого си пише. Забелязах, че няколко пъти е канил в квартирата си едно момиче и си споделя с нея. Ревността ме обзе. Имах колега, който проявява интерес към и тогава всички бариери, които издигах между мен и колегата ми паднаха. Срещнахме се уж " по работа" и тогава изневерих. Хем исках да изневеря и да си отмъстя, хем ме беше толкова страх от последиците...Беше ужасно преживяване! Казах на колегата ми, че се отказвам, че не искам да изневерявам, отблъснах го но той не ме пусна да си замина. Казваше ми трябва да го направиш и ще почувстваш по-добре. Тогава в съзнанието ми излезе мисълта, правиш го и си заминаваш от там. Дори после му казах, че всичко е било прекрасно, защото си мислех, че ако разбере,че не ми е харесало може да ме накара пак да го направя. Когато годеникът ми се прибра му разказах всичко и той ме напусна, върна се в чужбина. Каза, че никога не е имал нещо общо с онова момиче и само са пили кафе, като приятели. Не ми е казал, защото съм ревнива и съм щяла да направя скандал. Вярвам му. Разбрах, че това е истината. За мен изневярата е най-долното нещо на света, така съм възпитана. Може да е 21 век, но аз исках да остана "чиста" и без грехове на душата си. След време приятелят ми прости и иска да продължим заедно. Но въпросът, че аз не мога да си простя. За мен всичко е преди и след изневярата. Наруших всички принципи в които съм вярвала. Не мога да ям, да спя, само плача. Искам всичко да бъде както преди, а знам че няма как да стане. Всеки ден разглеждам наши снимки с годеникът ми и си казвам, толкова сме били щастливи преди да му изневеря. Имам чувството, че вината ми ще ме убие. Той още е в чужбина но иска скоро да се прибере за да сме заедно. Аз му изневерих а той е силният и се бори. Каза, че ще направи всичко за да се почувствам по-добре. Нараних най-скъпия за мен човек и не знам как ще живея с тази мисъл...Моля за помощ!