Здравейте, госпожо Боянова,
Подобно на описания от Mia проблем, аз също страдам физически и емоционално от конфликтите на работното ми място и преживявам нещата по същия начин-с болки в главата и тялото, усещане за пълно изтощение, гадене. Аз имам проблем с това да отстояваме себе си, въпреки че зная добре на какво имам право и на какво не. Много отдадена на професията съм, но един от екипите, с които работя е вечно недоволен от мен-когато поемам инициативи ми се вменява вина и ми се обяснява, че извършвам предателства спрямо екипа, а когато намаля инициативите си, тогава ме обвиняват, че не върша достатъчно работа и не заслужавам заплатата си. Постоянно хора от същия екип се възползват от труда ми за лични облаги и състезания помежду им, приписвайки заслугите на себе си, без никакво признание на моя труд. Работя на това място цяло десетилетие и харесвам работата, но не издържам на постоянното напрежение и това, че каквото и да направя все е грешно. Като в омагьосан кръг съм, защото и в личен план нещата на са цветущи, както съм споделяла във форума ви и се чувствам някак сама, незащитена и несигурна. Все едно съм родена, за да полагам усилия да угодя на хората около мен, но мисията се оказва невъзможна, включително и тази да угодя на себе си, тъй като много се влияя от обстоятелствата около мен. Знам добре какво искам от живота и се стремя към осъществяването на целите ми, мечтите, желанията, но е много трудно, особено предвид заливащия ме отвсякъде негативизъм. Какво бих могла да направя?
С благодарност за прекрасния форум и ценните съвети, които давате,
Emotion