Здравейте! Със съпруга ми живеем временно при неговите родители и искам да ви споделя за моя проблем с майка му.
Ще започна с това, че е енергиен вампир, от тези лунните, които все говорят за болести и непрестанно търсят съжаление. Което аз разбира се, парирам с ледено безразличие. Не съм кошче за душевни отпадъци все пак. Въпросната жена се облича мизерно, доизносва старите парцали на всички (макар, че може да си позволи нови дрехи) и не полага никакви грижи за визията си. Тя от типа хора, които не са интересни на никого и явно това е нейният начин да получава внимание-будейки съжаление у някого.
Но не в това се корени проблемът. Има лоша лична хигиена, която ме притеснява, понеже имам страх от бактерии. След тоалетна по голяма нужда, вместо да отиде да си измие ръцете, ходи и пипа врати, съдове, шкафчета, веднъж дори тръгна да прибира чистите съдове с лайняните си ръце и аз тогава не издържах и и направих забележка. Уж ме разбра, но за кратко, след две седмици пак започна да прави същото и аз отново и направих забележка, но ефектът и този път беше краткотраен.
От няколко дена пак започна с гнусните си изпълнения, но този път реших да проявя безразличие. Стигнах до извода, че по този мизерен начин явно проси внимание и не трябва да отвръщам на провокациите и.
Най-интересното е, че допреди две седмици като не работех, спеше до късно. Сега става нарочно рано, за да чуя и видя изпълненията и. Казвам нарочно, защото преди все повтаряше, че като чуела някой да се оправя за работа, не ставала, за да не му пречи.
Не знам как да процедирам, моля дайте ми съвет.