Здравейте, Просто_аз!
Може би е хубаво да обърнете нещата. Запитайте се: "Ако аз съм написала нещо във Facebook на приятелка, без каквито и да били намерения, и човекът до мен ми вдигне скандал защо съм го направила, как ще се почувствам?" Ясно е, че ревността е голям препъни камък в любовта, но се опитайте да подходите по-рационално към ситуацията. Всеки има приятели, с които общува и се среща. Това, че в даден етап от живота си се обвързваме, не значи, че всеки трябва да прекрати приятелските си взаимоотношения с останалите и да разговаря само с човека до себе си. Това не само, че не е полезно, а и е наистина задушаващо! От Ваша страна се усеща нещо такова като "искам я само за мен, не искам да общува с никой друг, защото този някой друг може да ми я "открадне" и ще се разделим". Ако Вашата приятелка наистина Ви обича, отсега Ви казвам, че нямате повод да се притеснявате. Плюс това ще е хубаво да поработите върху самочувствието си. Ревността често е проява на действие от страна на по-несигурни хора в себе си. Замислете се върху това! Бъдете по-самостоятелна, срещайте се и вие с приятели, разхождайте се повече навън, наслаждавайте се на любовта! Никой не е казал, че ще има трета раздяла, но се опитайте да подходите по-философски върху нещата, а не да виждате в лицето и на най-случайния човек, който погледне Вашата приятелка, заплаха. Все пак очите са ни създадени, за да виждаме заобикалящия ни свят, нали така?
Мария Коева
психолог