Здравейте,
Реших и аз да се включа със следният проблем, който имам.
На работа доста често ми се налага да контактувам с колега, който на моменти се държи доста грубо с мен, а понякога и с други колеги. Само че аз съм по-чувствителен човек и се чувствам зле от това, и не мога да общувам нормално с него след това, винаги си припомням какво и как ми е казал, започвам да се държа хладно, но в крайна сметка проблема си остава в мен, защото не знам как да реагирам на неговите изблици. Още повече, че не мога конкретно да назова грубото му отношение, защото не вика, не обижда, когато моли за услуга го прави ОК, с нужното уважение. Но има моменти в които се държи надменно,с определени думи ме кара да се чувствам неудобно, че въобще го моля за каквото и да било, дори и за нещо, което е негово задължение. Всички колеги, включително и той се обръщат към мен с 'Ели', но на моменти се обръща с рязък тон към мен, наричайки ме 'Елена', изобщо не само аз, а и други колеги са споделяли, че не го харесват точно заради тези му странни амплитуди в поведението. Осъзнавам, че може би звуча прекалено дребнаво, но ми е проблем да общувам с този човек, без да си припомням надменното му отношение, а ми се налага всеки ден да комуникирам с него.
Моля за вашият съвет!
Благодаря!