Здравейте,
Изпадала съм в подобни депресивни състояния, както и в дълги периоди, в които не съм можела да се отърва от неоснователно чувство на вина. С годините постепенно се научих да владея тези ужасни изживявания, отдавайки се на дейности, които са ми едновременно ненатоварващи, често дори приятни, и полезни за някой друг. След такива дейности се чувствах удовлетворена и разтоварена едновременно.
Започнах с редовно почистване на жилището, в което живееше цялото ми семейство, по-късно открих и готвенето....четенето на книги, особено разтоварващи, хумористични, както и на психологична тематика поддържаше духа ми. Освен всичко това се отдадох на сто процента и на работното ми място, без да ме интересува дали ще бъда оценена или не, без да търся неща като благодарност или оценка. Така, ангажирайки се постоянно с най-разнообразни дейности започнах все по-рядко да мисля за буриите, които бушуват в душата ми и се надявам да подейства и при вас. Освен това, на мен ми се отрази добре и пътуването из страната. Предполагам, че би било полезно и за вас.