Здравейте, имам дъщеря на почти 7г. С баща и сме разведени от както тя беше на 2 г и 6 м. От 3 години има доведен баща и вече братче на 2 г. Има регулярни срещи с биологичния си баща. Но ето и проблема. От известно време заспиването вечер е кошмар - до преди половин година си спеше в собствената стая без проблем, от тогава на сам не иска да спи там пищи, изпада в истерии и с мъжа ми решихме да я оставим да спи в хола да е по близо до нас. В началото беше добре. Лягам до нея и заспиваше за 10 минутки/приспивам я всяка вечер откакто се е родила/ но сега ляга и по 2 часа не може да заспи-реве, тръшка се, истерии, пищане с две думи става страшно накрая явно от умора заспива, но се буди към 4 часа и всичко започва от начало. През останалото време мога да кажа че е много послушно и добро дете. Има разбира се моменти в които не е най послушната, но това го има при всеки /поне така мисля/ В градината е дете за пример, при родителите ми пак, при бившия ми мъж се лигави много но иначе няма проблем. Мисля че съм изпуснала нещата от контрол. Няма уважение към мен и втория и баща. Не зачита когато и се скарам, не зачита наказания, нищоо. Направо съм в безизходица вече. Не знам как да процедирам и как да и помогна. Явно е че нещо я тормози но не знам как да го поправя. Ще съм благодарна ако можете да ми дадете насока. Благодаря