Здравейте, наскоро
отказах терапия при психолога си, поради недобра комуникация между нас ( вероятно). След една седмица получих имейл от нея с диагноза цитирам: депресия, високи нива на тревожност, нестабилност в емоциите, ГЛР за които е нужна дълга и продължителна терапия .Съгласна съм, разбира се. И аз самата подозирах, че страдам от такъв тип ЛР, но защо ми се поставя диагноза под формата на имейл, след като съм решила да приключа терапията и да потърся друг терапевт или психиатър? Преди това, изрично ми беше написала, че нямам нужда от преглед при лекар - психиатър и, че ако искам мога да отида, но това ще е заради, желанието ми за контрол над ситуацията. Но не, това не е желание за контрол, а сериозна стъпка, за да разбера истината за състоянието си, което ми беше изпратено във вид на имейл!
Смятам, че притежавам реална преценка за ситуацията и личностните разстройства влизат повече в сферата на психиатрията или греша? Почувствах се объркана, манипулирана и определено ще потърся такъв специалист, за да потвърди или отхвърли поставената ми диагноза.
Има ли тестове, които могат да се направят, за да се даде точна диагноза за ГЛР? С какъв тип специлаист е най- удачно да се посъветвам,според Вас?
Благодаря!