Мисля, че за да се справиш с натрапчивите мисли ти трябва психолог, а не психиатър и куп химии. Работата с психолог ще ти даде да осъзнаеш, че няма нищо страшно в това да харесаш визуално друг мъж. Ти все пак не отиваш с него нали?
Погледни на това така:
Като видиш хубаво цвете, картина, скулптора или красива жена това не те притеснява нали? Просто отчиташ колко са хубави, възхищаваш им се и продължаваш напред. Като гледаш филм с красиви актьори също предполагам не се притесняваш, че ги харесваш. Затова не би трябвало да те притеснява и когато видиш хубав колега. Просто отчети колко е хубав и толкова...
Аз имам изключително привлекателен шеф. Той просто е изтъкан от красота и сексапил, а гласът му е направо хипнотизиращ. Това, че го харесвам не ми пречи да си обичам половинката и да не се притеснявам, че харесвайки шефа си не си заслужавам мъжа. Напротив, мисля, че шефа ми е удоволствие за очите ми докато работя, а мъжът ми - той си е мъжът на живота ми.
Ние затова сме хора и имаме очи - да виждаме хубавото и да му се възхищаваме. Потърси психолог с който ти е спокойно и на когото можеш да се довериш и поработете над това.
Успех!