Здравейте!
В началото на май месец възобнових отношенията с бившия ми приятел. Мисля, че това беше грешка, защото тъкмо бях започнала да се възстановявам от раздялата ни, от която беше изминала, горе - долу 1 година.
Всичко беше добре в самото начало, казах му какво ме е наранило, той ми сподели, че не съм имала поводи за ревност и съмнения, че съм се филмирала излишно и т.н.
Но така или иначе, чувствам силно недоверие, ревност( която вече излиза извън контрол), непрекъснато съм под стрес напрежение, той си добавя нови жени в листата във фейсбук, търси внимание, според мен. Доскоро имаше профил в сайт за запознанства, като имахме сериозен разговор, че тези неща никак не са ми приятни. Нямам против да гледа красиви жени и техни снимки, нямам против да има приятелки жени, но не и да проявява неуважение към мен, като флиртува публично с тях, а на други уж по- близки, прави и специални и поръчкови подаръци, за които аз, разбира се нищо не знам. И изведнъж разбирам от фейсбук например, че той е напрви еди какъв си подарък на еди коя си... Или отварям някой шкаф и вътре - цъфва - подарък от някоя приятелка или подарък за някоя приятелка. Скрит от мен... Плача, обвинявам, се тормозя се, че съм патологично ревнива. За мен това е вид неуважение, лъжа и емоционална изневяра от негова страна. Или поне желание за такава.
Не желае да се обвързва сериозно, не иска семейство и деца. Непрекъснато ми казва, че се филмирам и си въобразявам несъществуващи изневери. Сравни ме бившата си приятелка, като каза, че страшно много сме си приличали - твърде чувствителни и ревниви. За мен, той е човекът, който провокира чувства на ревност и съперничество, а после филмите са в главите на другите. Не го приемамам. Според мен, това е вид манипулация, игра с чувствата на хората. Подигравка с тях или неосъзнатост. Не искам да свиквам с това унижение и лошо отношение. Не искам повече да се обвинявам. Той не ми дава никаква сигурност. чувствам с ена ръба с него. Имам чувството, че съм единствената страна, която се бори за тази връзка.
Мисля да се обърна към терапевт в реално време, защото се чувствам ужасно, - необичана и смачкана, а същевренно, не мога да прекъсна тази връзка, която е с предрешен финал и няма нкаква перспектива. Не знам как да постъпя, ако я прекратя веднага дали ще е добре за мен самата или трябва да стане постепенно? Просто не знам вече... Отлагам края и се измъчвам, а имам и чувства към този мъж, който просто не мога да разбера вече... а и се изморявам емоционално. Чувствам се изхабена...Благодаря за вниманието Ви!