Автор Тема: Лошо поведение от приятеля ми  (Прочетена 2146 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен d98

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 1
  • Карма: +0/-0
    • Профил
Лошо поведение от приятеля ми
« -: 21 септември 2017 13:35:50, четвъртък »
Здравейте. Дълго време мислех преди да се обърна към вас,но тъй като сте единственият ми вариант и хипотетичен изход? реших да го да направя.

Ето и проблема ми: Имам приятел от 6 месеца, отначало всичко беше перфектно, той много ме обича, което е така и до днес.. когато иска може да се държи перфектно, но това е така само когато аз спазвам неговите "правила", когато слушам заръките му и кимам. Когато се опитвам да се протиповопоставя, ме нарича с десетки обидни имена, заплашва ме, както и семейството ми.

До сега не ме е удрял, но съм убедена, че е склонен и на това.

Веднъж се скарахме жестоко, тогава ме стисна за врата и крещеше надвесен над мен, но само толкова. Проблемите ни са за изключително дребни неща, като това, че не съм му казала, че отивам да изхвърля боклука, или че съм си забравила телефона на без звук и не съм чула едното пропуснато обаждане.. че се съмнява, че си лягам и тогава започват съмненията.

Говорила съм с него хиляди пъти. Отдалечих се от приятелките си (той е против да излизам с тях), с родителите си никога не съм била особено близка, за да им споделя подобно нещо и се чувствам наистина сама. Не сме от един град и се виждаме 1 път в седмицата (понякога и 1 път на 2 седмици), аз съм ученичка (на 17 години съм) и за жалост 3/4 от времето ми минава вкъщи.

 Случва се да изпия по кафе с приятелки 1-2 пъти в седмицата, но тогава се започват отново скандалите и съответно желанието ми се губи. Постоянно ми звъни и ме задушава от въпроси. Не мога да премълча от него дори типичните женски неща, защото заплахите започват.

За жалост съм наясно с това, че този човек ме манипулира, защото вече съм била подлагана на това. На 13 години се събрах с първия ми приятел, бях с него година и 8 месеца, след шестия месец започна да ме бие. Тогава бях съвсем изолирана. Нямах приятели, не говорих с нашите.. нямаше какво да правя и мисля, че сегашната ми реакция е породена от това. За да се разделя с него трябваше да се стигне до там, че да не съм особено "лицеприятна" (ако ме разбирате) ..

Сегашния ми приятел знае за миналото ми, но не го интересува, че "бърка в раните ми". Всичките му действия ме връщат към случилото се преди.. и усещам, че изпадам в дупка, от която не мога да излезна сама. Обичах го много, но вече седя с него само от страх. Знам, че приятелките ми не биха ме разбрали, защото не са минавали през подобно нещо, но имам чувството, че ако поискам да го оставя ще навреди и то не само на мен. Ще се радвам ако ми помогнете. Благодаря :)

Вчера писах в групата за държанието относно приятеля си, но също и вчера положението се влоши. Правя отчаяни опити за някаква помощ, не знам  дали ще я получа от Вас, но се надявам поне да ме разберете. Бяхме на рожден ден на най-добрата ми приятелка, тя е най-близкия човек, който  имам..въпреки че откакто съм с него и с нея нещата се влошиха.

Докато бяхме в първото заведение всичко беше наред, но когато отидохме на дискотека нещата излезнаха извън контрол. Това може би беше една от  най-гадните вечери, които съм имала. Тъкмо седнахме и след 15 минути на масата срещу нас дойде мой бивш, за когото той е наясно и също така знае, че е останал в моето минало, но откачи. Започна да удря по масата, да разсипва алкохол върху мен и себе си. Започна да ми крещи и да ме обижда (беше шумно и за моя радост тези около нас не чуха всичко) искаше да го бие, аз умирах от страх.. но от думите му болеше повече.

 Аз по принцип не държа на алкохол и докато се усетя вече бях много пияна.. а той още повече. Отидох до тоалетна с две приятелки (положението беше трагично, едвам си стоях на краката), те пожелаха да ме приберат, но тойне разреши. Изкара ме навън, играеше си с една джобна ножка и я слагаше до врата ми пред приятелките ми. Обиждаше ме, а дори не знаех за какво.

Обяснявах му само че ми е лошо, но него не го интересуваше. Започна да рови стари мой съобщения от времето когато още не съм се познавала с него. От яд ми лисна чаша с вино в лицето. Всички от масата ни си тръгнаха и разбираемо..дори момчетата се уплашиха. Най-добрата ми приятелка се опита да ме защити, но без успех..не я съдя, тя не е минавала през подобно нещо. След всичко в 5 сутринта ме натовари в колата и ме закара в неговия град (докато мъртво пияна крещях, че искам да се прибера вкъщи) след няколко часа вече бях по добре откъм алкохол, но ми се гадеше ужасно много. Сега ми се моли и ми обяснява любовта си, колко държал на мен и как щял да оправи всичко.

Помогнете ми, не знам как да постъпя...Сама не мога да се избавя от него, а ме е страх да споделя. Страх ме е, че отново ще се върна при него и кошмарът ще продължи....

Неактивен mariya_koeva

  • ПСИХОЛОГ
  • Глобален модератор
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 767
  • Карма: +17/-0
  • Пол: Жена
  • Нека заедно намерим пътя към промяната!
    • Профил
    • https://psychologist-koeva.blogspot.com/
Re: Лошо поведение от приятеля ми
« Отговор #1 -: 21 септември 2017 13:37:37, четвъртък »
Здравейте, d98!

Жертва сте на емоционално насилие от страна на приятеля Ви - поведение, което има за цел да контролира друго човешко същество чрез страх, унижения, заплахи, вина, принуда, манипулация. Може би скоро ще станете жертва и на физическо насилие - удряне на шамар, биене, блъскане, скубене и т.н. Всичко това Вие сте в състояние да предотвратите, ако разберете, че: 1) сте само на 17 години и това не е единственото момче на Земята, 2) поставяте себе си и живота си под реална заплаха - следващият път приятелят Ви може не само да си играе с ножчето, а и да Ви нарани с него. Разбирам, че на рационално ниво всичко това може би Ви е ясно и разбирам Вашия страх и нерешителност в сегашната ситуация, но отново повтарям - час по-скоро предприемете нещо, за да приключи този ад. Обърнете се към полицията, ако получавате заплахи от него и сте силно разтревожена за Вашата сигурност и сигурността на семейството Ви. Споделете за ситуацията на някой доверен Ваш близък човек с авторитет, който може също да Ви помогне (по принцип е хубаво да споделите и на родителите си, макар че не сте близка с тях). Едно е сигурно - дали ще останете при Вашия приятел, или не - зависи само от Вас. В момента той е постигнал това, което е искал - да Ви накара да се страхувате да направите, каквото и да било. Покажете му, че Вие сте по-силна от него и много добре разбирате, че манипулациите му "обичам те, повече няма да правя еди-какво си" не минават пред Вас.

Мария Коева
психолог
Мария Коева
Психолог

mariyakoeva7@gmail.com
www.psychologist-koeva.blogspot.com

Неактивен teodoran1

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 1
  • Карма: +0/-0
    • Профил
Re: Лошо поведение от приятеля ми
« Отговор #2 -: 21 септември 2017 13:39:48, четвъртък »
Покажете моля ви малко характер и ги зарежете тези подобия на мъже.... >:(